Mięso

MIĘSO

Mięso które używamy w restauracji pochodzi z naszego rodzinnego zakładu specjalizującego się w wołowinie.
Od wielu lat współpracujemy z hodowcami bydła w których kontrolujemy sposób odżywiania zwierząt, drogę do zakładu, ubój oraz rozbiór samego mięsa.

SEZONOWANIE

Całość mięsa trafiająca do sezonowania jest poddana przez nas odpowiedniej selekcji.
Mięso sezonujemy w naszej restauracji w ściśle określonych do tego warunkach na dwa sposoby – na „sucho“ oraz na „mokro“.
Elementy dojrzewające na „sucho“ przebywają przez minimum 28 dni w specjalnie stworzonej do tego szafie.
W trakcie tego procesu kontrolujemy temperaturę, wilgotnośc oraz przepływ powietrza.
Podczas sezonowania na „mokro“ mięso dojrzewa w worku próżniowym w odpowiedniej temperaturze przez około 14 dni.

CIĘCIE

W naszej ofercie znajduje się duży przekrój steków o rzadko spotykanych cięciach
tj: T-Bone, Tomahawk, Ribeye, New York, Bavette oraz Porterhouse w różnych gramaturach – od 200g do ponad 1 kg.

GRILOWANIE

Grillowanie odbywa się w piecu opalanym węglem drzewnym, który osiąga temperature nawet 500*C,
co zapewnia idealną karmelizacje mięsa oraz niepowtarzalny i autentyczny smak.
Botaniczna 4a, Zawada