Nasz koncept

Gierkrówka to niepowtarzalny smak, doskonała jakość a przede wszystkim świeżość. Spotkacie tu kuchnie tętniąca  życiem oraz inspirowaną naturą, która wyznacza pojawiające się w karcie pozycje dań. Menu zmienia się wraz z porami roku – inaczej smakuje wiosna od jesieni, a co innego rodzi ziemia latem. Świadomość pochodzenia produktów zawdzięczamy współpracy z lokalnymi producentami mięsa oraz warzyw. Promujemy nasze Polskie produkty, kierując się ideą „Wiem co jem“.

Jesteśmy jedną z nielicznych restauracji w Polsce sezonującą wołowinę „na sucho” proces ten odbywa się w specjalnej szafie, gdzie w ciągu kilkudziesięciu dni dojrzewają starannie wyselekcjonowane elementy wołowe. Dzięki temu steki zyskują wyrazisty i niepowtarzalny smak. Jest to jedna z najstarszych metod świata, która gwarantuje powrót do starego dobrego rzemiosła rzeźniczego.

Nagrody i wyróżnienia

Botaniczna 4a, Zawada