Dofinansowanie z UE
Opis przedsięwzięcia:
Realizacja projektu ma na celu wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa wraz z utrzymaniem obecnych miejsc pracy w wyniku rozszerzenia obecnej działalności gastronomicznej oraz wprowadzeniem nowych produktów.
Na realizację projektu składają się 3 główne cele:
Wprowadzenie nowych produktu w działalności firmy – dania z sezonowanego mięsa wieprzowego, lody rzemieślnicze
Rozszerzenie działalności o wprowadzenie nowych usług – Catering.
Wprowadzenie rozwiązań proekologicznych związanych z zieloną transformacją.
Działania jaki musi zrealizować wnioskodawca to zakup wartości niematerialnych i prawnych związanych z wdrożeniem oprogramowania mobilnego POS oraz obsługi cateringu. Drugim działaniem będą inwestycje w środki trwałe oraz nakłady na zieloną transformację. W ramach tego działania planuje się zakupić : tablety kelnerskie, prasa odpadów, szafa chłodnicza, instalacja PV, zmywarkę, deski do serwowania, kolektory słoneczne, grill, urządzania do wytwarzania lodów . Ostatnim działaniem będą usługi doradcze i szkoleniowe związane z wprowadzeniem nowych produktów i usług.
Grupami docelowymi są:
klienci indywidualni, przedsiębiorstwa oraz instytucje publiczne.
Efekty:
pozytywny wpływ na zrównoważony rozwój, dywersyfikacja działalności, GOZ