Dofinansowanie z UE

Dofinansowanie z Funduszy Europejskich

Opis przedsięwzięcia:

Realizacja projektu ma na celu wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa wraz z utrzymaniem obecnych miejsc pracy w wyniku rozszerzenia obecnej działalności gastronomicznej oraz wprowadzeniem nowych produktów.

Całkowita wartość przedsięwzięcia: 658 187,76 PLN
Wartość dofinansowana z UE: 422 738,48 PLN

Na realizację projektu składają się 3 główne cele:

01

Wprowadzenie nowych produktu w działalności firmy – dania z sezonowanego mięsa wieprzowego, lody rzemieślnicze

02

Rozszerzenie działalności o wprowadzenie nowych usług – Catering.

03

Wprowadzenie rozwiązań proekologicznych związanych z zieloną transformacją.

Działania jaki musi zrealizować wnioskodawca to zakup wartości niematerialnych i prawnych związanych z wdrożeniem oprogramowania mobilnego POS oraz obsługi cateringu. Drugim działaniem będą inwestycje w środki trwałe oraz nakłady na zieloną transformację. W ramach tego działania planuje się zakupić : tablety kelnerskie, prasa odpadów, szafa chłodnicza, instalacja PV, zmywarkę, deski do serwowania, kolektory słoneczne, grill, urządzania do wytwarzania lodów . Ostatnim działaniem będą usługi doradcze i szkoleniowe związane z wprowadzeniem nowych produktów i usług.

Grupami docelowymi są:

klienci indywidualni, przedsiębiorstwa oraz instytucje publiczne.

Efekty:

pozytywny wpływ na zrównoważony rozwój, dywersyfikacja działalności, GOZ