Dofinansowanie z UE

Dofinansowanie z Funduszy Europejskich

Opis przedsięwzięcia:

Realizacja projektu ma na celu wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa wraz z utrzymaniem obecnych miejsc pracy w wyniku rozszerzenia obecnej działalności gastronomicznej oraz wprowadzeniem nowych produktów.

Całkowita wartość przedsięwzięcia: 658 187,76 PLN
Wartość dofinansowana z UE: 422 738,48 PLN

Na realizację projektu składają się 3 główne cele:

01

Wprowadzenie nowych produktu w działalności firmy – dania z sezonowanego mięsa wieprzowego, lody rzemieślnicze

02

Rozszerzenie działalności o wprowadzenie nowych usług – Catering.

03

Wprowadzenie rozwiązań proekologicznych związanych z zieloną transformacją.

Działania jaki musi zrealizować wnioskodawca to zakup wartości niematerialnych i prawnych związanych z wdrożeniem oprogramowania mobilnego POS oraz obsługi cateringu. Drugim działaniem będą inwestycje w środki trwałe oraz nakłady na zieloną transformację. W ramach tego działania planuje się zakupić : tablety kelnerskie, prasa odpadów, szafa chłodnicza, instalacja PV, zmywarkę, deski do serwowania, kolektory słoneczne, grill, urządzania do wytwarzania lodów . Ostatnim działaniem będą usługi doradcze i szkoleniowe związane z wprowadzeniem nowych produktów i usług.

Grupami docelowymi są:

klienci indywidualni, przedsiębiorstwa oraz instytucje publiczne.

Efekty:

pozytywny wpływ na zrównoważony rozwój, dywersyfikacja działalności, GOZ

Dofinansowanie z Funduszy Europejskich - Projekt 2

Cel projektu:

wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez wprowadzenie nowych produktów i rozwiązań, co pozwoli na utrzymanie obecnych miejsc pracy.

Opis projektu:

Realizacja projektu polega na wprowadzeniu nowego produktu do oferty restauracji jak również działania wpływające na ochronę klimatu poprzez zastosowanie OZE w postaci instalacji PV czy stacji ładowania pojazdów. Projekt ma na celu utrzymanie i wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa w sytuacji znacznego rozwoju pandemii. Osiągnięcie celu realizowane będzie poprzez zakup urządzeń gastronomicznych, IT, oraz dodatkowego wyposażenia restauracji. Działania te przyczynią się do wzrostu dochodów, ograniczenia kosztów oraz utworzenia nowych miejsc pracy.

Beneficjent:

PK CONSULTING Patrycja Kowalczyk-Słuczeń

Wartość projektu:

449 093,90 PLN

Dofinansowanie z UE:

381 729,05 PLN